Ce finisaj aleg pentru incalzirea in pardoseala

Ce finisaj aleg pentru incalzirea in pardoseala?

Ce finisaj aleg pentru incalzirea in pardoseala

Ce finisaj aleg pentru incalzirea in pardoseala? Gresie portelanata sau parchet?

Raspunsul este, da, se pot folosi ambele tipuri de material cu mentiunea ca trebuie sa fii foarte bine informat inainte de a lua o decizie in acest sens. In ultimi ani tot mai multe locuinte (si nu numai) sunt construite cu sisteme de incalzire in pardoseala. Pardoselile incalzite au avantajul de a distribui caldura uniform pe toata suprafata incaperii unde este montata aceasta si confortul este net superior incalzirii clasice.

Sa revenim la intrebarea… Ce finisaj aleg pentru incalzirea in pardoseala?

In multe discutii vazute pe forumuri si pe site-uri (care se vor de specialitate) de profil am vazut afirmatii de genul ca, incalzirea in pardoseala nu ar merge cu parchetul. Nu este adevarat acest lucru, dar este foarte important ca beneficiarul sa fie bine informat. Clientul trebuie sa stie despre ce este vorba cand alege genul de finisaj al pardoselii incalzite.

Lemnul este un material nobil si frumos (inclusiv eu il apreciez foarte mult) dar sa nu uitam ca este un material izolant termic, mult mai sensibil (diferentele de temperatura si umiditatea in special, il degradeaza) si mai greu de intretinut decat gresia portelanata. Acum, trebuie spus ca, pentru a incalzii o locuinta placata cu gresie portelanata cheltuielile cu incalzirea in pardoseala vor fi semnificativ mai mici. Daca bugetul familiei tale permite cheltuieli si cu 30-40% mai mari la incalzire, nici o problema, atunci vei lua in calcul varianta lemnului. Daca nu, eu zic sa mai cantaresti decizia pe care o vei lua cu privinta la incalzirea in pardoseala.

Ce finisaj aleg pentru incalzirea in pardoseala?

In concluzie, gresia portelanata (in opinia mea) este cea mai potrivita alegere. Nu trebuie tratata ulterior cu niciun fel de solutii. Desigur, nici nu trebuie sa fim atenti tot timpul sa nu o zgariem, sa nu o udam excesiv si atenti la gradul de umiditate din locuinta. Costuri de achizitie mai mici in comparatie cu un parchet de calitate. Costuri pentru intretinere ulterioara zero, cheltuieli pentru curatenie mai mici. Durabilitate in timp superioara lemnului, conductibilitate si inertie termica net superioara lemnului. Nu mai vorbim de faptul ca, daca din nefericire ti se inunda parchetul poti sa il scoti afara si sa il arunci.

Pentru informatii si/sau suport tehnic nu ezita sa ne contactezi. Tel. 0741.994.167

Materiale premium necesare pentru incalzire in pardoseala le gasesti la partenerii nostri  aici

 

Produse si servicii de la Angel Company le gasesti accesand linkurile de mai jos.

GRESIE TIP PARCHET

Recomandam la incalzirea in pardoseala gresia portelanata (tip parchet) ce imita lemnul deoarece este o alternativa economica, practica si de lunga durata in comparatie cu parchetul din lemn masiv.

GRESIE DE EXTERIOR

Gresia portelanata Italiana (gresie de exterior) este cea mai potrivita alegere pentru amenajarea spatiului dumneavoastra exterior sau interior.

Gresie incalzire pardoseala

Toate modelele de gresie portelanata pe care le comercializam sunt adecvate pentru incalzire in pardoseala

PRELUCRARE GRESIE

Efectuam plinte, elemente antialunecare, elemente picuratoare, decoruri (listelli) trepte rotunjite, etc. din materialul nostru sau al clientului.

PROLEVELING SYSTEM

Fie ca sunteti un profesionist sau incepator , acest sistem nu va lasa efectiv sa dati gres. Un sistem simplu si intuitiv de nivelare/aliniere perfecta a gresiei si faiantei de format mediu, mare si foarte mare.

TIGLA ITALIANA

Arhitectura Mediteraneana este cu siguranta ceva care ne atrage, ceva care inspira trainicie si bun gust.

Ce finisaj aleg pentru incalzirea in pardoseala?

Vezi aici si „gresie tip parchet”    sau   aici „gresie incalzire pardoseala”

Daca ti-a placut, distribuie acest articol sa il vada si prieteni tai!

Share This:

De ce Gresie Portelanata Italiana ?

De ce Gresie Portelanata? Cand alegeti gresia de exterior este important sa fiti informati. Gresia portelanata este adecvata pentru exterioare si trafic intens. Angel Company

Sursă: De ce Gresie Portelanata Italiana ?

Share This:

Incalzirea prin pardoseala?

Gresie portelanata pentru interior incalzire pardoseala. Angel Company

Incalzirea prin pardoseala este varianta cea mai comuna de incalzire radianta. La randul sau, incalzirea prin pardoseala poate fi subdivizata in functie de mediul care radiaza caldura sau de tipul instalarii.

Tipuri de sisteme de incalzire

  • Sisteme de incalzire centrala conventionale
  • Sisteme de incalzire cu aer
  • Sisteme radiante

Incalzirea prin pardoseala

Desii sunt voci, ce afirma ca incalzirea prin pardoseala ridica praful din incapere, nimic mai fals. Pardoselile incalzite in general sunt lasate neacoperite, de covoare, carpete, covorase si mai stiu eu ce…de acest gen.

Este normal, ca o gresie peste incalzirea in pardoseala sa o lasi cat mai mult (o cureti cu un simplu mop umed) descoperita, pentru a beneficia la maximum de randamentul caldurii radiate de pardoseala. In primul rand o gresie portelanata sau alte materiale compatibile cu incalzirea prin pardoseala se curata mult mai usor decat un covor textil imbibat de praf.

Oricat ai aspira un covor textil, la o simpla deschidere a unei usi sau al unui geam, praful se va ridica. Deci, nu va lasati influientati de carcotelile unuia si ale altuia…si ca o gluma mai „nesarata” Puneti mana si stergeti praful mai des! Bine inteles, afirmatia din urma este o gluma mai rautacioasa si luati-o ca atare.

Pentru informatii si detalii tehnice va rugam sa ne contactati.

Informatii pentru Incalzire in pardoseala le gasesti si la partenerii nostri www.aseta.ro/

next (1) Mergi inapoi

Share This:

Gresie portelanata cu rosturi?

Gresie portelanata cu rosturi?… sau lucrare “fara rost” ? O chituim sau o lasam …”balta”

Gresie portelanata cu rosturi

Gresia portelanata o rostuim (chituim) sau nu?… este o intrebare la care majoritatea nu stiu sa dea un raspuns concret. Daca vorbim de clientii finali acestia pe buna dreptate nu prea au de unde sa stie, dar daca vorbim de vanzatori… sau mai rau, de meseriasi, acestia din urma ar trebui sa stie ca placarea (indeosebi cea orizontala) cu gresie portelanata trebuie facuta cu rosturi de minim 2 mm.

Sigilarea spatiului dintre placi se face in primul rand pentru igiena si dupa aceea din punct de vedere estetic. Imaginati-va ca… in bucatarie nu aveti sigilate rosturile gresiei si scapati resturi de mancare, bautura si ce-o mai fi. Tare as vrea sa vad dupa un an/doi ce miros “imbietor” veti avea in acea bucatarie sau tare as vrea sa vad cum veti reusi sa curtatati/dezinfectati spatiul ramas intre placile de gresie.

…voi reveni cu informatii in privinta pardoselilor incalzite unde este si mai si… aici este absolut obligatoriu rosturile de minim 2 mm.

next (1) Mergi inapoi

 

Share This:

Taierea gresiei portelanate

Taierea gresiei portelanate

Gresia portelanata fiind o ceramica foarte dura necesita scule si utilaje profesionale pentru a fi taiata/prelucrata. Taierea gresiei portelanate se face cu discuri diamantate profesionale pentru un randament maxim si pentru a nu deteriora suprafata gresiei.

Gresia portelanata se obtine dintr-un mix de materii prime din care se produc si articolele sanitare. Produsul final devenind inabsorbant cu înalte caracteristici mecanice. Daca se folosesc discuri slabe calitativ gresia se va ciobi sau mai rau, se va sparge. Ideale sunt discurile diamantate cu coroana continua pentru a taia cat mai precis si perfect cu putinta.

Informatii suplimentare la tel. 0741.994.167; e-mail: suport-tehnic@angel-company.ro

next (1) Mergi inapoi

 

Share This:

Montajul placilor de gresie

Montajul gresiei portelanate se va face doar cu adezivi de calitate, profesionali si adecvati placilor ceramice portelanate pentru care au fost conceputi. Foarte multi „meseriasi” si „vanzatori” nu dau doi bani pe clientul final care din pacate nu stie ce trebuie sa cumpere pentru a amenaja spatiul dorit. Mai exista si ”meseriasul GICA” care le stie pe toate… 

Montajul gresiei portelanate

Foarte important este adezivul cu care se placheaza o gresie portelanata. Acest adeziv trebuie sa fie adecvat dimensiunii placii gresiei care urmeaza sa fie placata. O gresie de 30×30 cm este una, o gresie de 60×60 cm sau mai mare este altceva. mai ales daca aceasta placa de gresie este montata la exterior sau pe o pardoseala incalzita (voi reveni ulterior si cu informatii pentru incalzirea in pardoseala) unde adezivii trebuie sa fie profesionali pentru a elimina orice neplaceri ulterioare. De cele mai multe ori sa repari costa mai mult. Cine isi doreste ca in mijlocul iernii sa faca santier din casa lui.

 

Informatii suplimentare la tel. 0741.994.167; e-mail: suport-tehnic@angel-company.ro

next (1) Mergi inapoi

Share This: