Gresia portelanata la incalzirea in pardoseala

Gresia portelanata la incalzirea in pardoseala.

In ultima perioada tot mai multi opteaza pentru gresia portelanata la incalzirea in pardoseala. Confortul oferit de incalzirea in pardoseala este net superior sistemului clasic pe calorifere. Sistemul de incalzire prin pardoseala este solutia ideala pentru cei care au gust estetic, nu agreaza radiatoarele traditionale si mai presus de toate, doresc sa economiseasca bani pe termen lung. In acelasi timp, podeaua radianta garanteaza confortul termic al intregii case.

Una dintre intrebarile cele mai frecvente, atunci cand dorim gresia portelanata la incalzirea in pardoseala, este cea legată de alegerea gresiei pe care urmează sa o placam. Care este cel mai bun material si mai ales compatibil cu incalzirea prin pardoseala radianta? Nu exista limite în alegerea materialelor de acoperire a unei pardoseli incalzite. Dar, corect este sa se ia în considerare anumiti factori, cum ar fi rezistenta termica. Nu recomandam materiale cu rezistenta termica peste valoarea de 0,15 m2K/W. Transmiterea caldurii variaza în functie de doi factori: grosimea materialului si conductivitatea termica a acestuia. Cu cat grosimea pardoselii este mai scazuta, cu atat conductivitatea termica va fi mai mare, prin urmare, capacitatea de a transmite caldura prin materialul cu care este acoperita este mai mare.

VEZI mai jos cateva modele de gresie portelanata pe care le comercializam.

Placile ceramice la incalzirea in pardoseala.

Cu inertie termica ridicata, materialul ideal la incalzirea in pardoseala este fara indoiala gresia portelanata. Gresia este subtire, cativa milimetri (in general pana in 10 mm), si permite caldurii sa radieze intr-un mod constant si omogen. De ce ar trebui sa instalati un sistem de incalzire prin pardoseala? Este una dintre cele mai frecvente intrebări inainte de a face această alegere importanta. Raspunsul este simplu si imediat: pentru confort si bunastare. Aceasta este solutia ideala, deoarece caldura este transmisa uniform si constant in toata casa. Daca aveti calorifere in casa, stiti ca acest lucru nu se intampla. Aerul cald nu este distribuit egal în toate incaperile si trebuie ridicata temperatura pentru a va simti confortabil.

Cui nu-i place sa vina acasa dupa o zi de lucru si sa gaseasca un mediu cald si primitor? In ultimii ani, tot mai multe familii au adoptat gresia tip parchet la incalzirea in pardoseala ca sistem ideal pentru a-si face casa si modul de viata cat mai confortabil. Desigur, inainte de a face aceasta alegere, fiind o investitie pe termen lung, trebuie sa va documentati temeinic in privinta materialelor pe care le veti folosi.

In concluzie, gresia portelanata si la interior este o optiune demna de luat in seama, deoarece este mai ieftina, (in comparatie cu lemnul) practica, usor de intretinut si nu in ultimul rand veti economisii energie termica si bani pe termen lung.

Nu ai gasit informatiile dorite ? Intoarce-te la pagina „despre gresia portelanata” aici.

Pentru detalii, informatii si suport tehnic, cu privire la incalzirea in pardoseala, va rugam sa ne contactati la telefon: 0741 994 167.

Produsele si serviciile noastre le gasesti mai jos.

Gresie la incalzire in pardoseala. Angel Company. Cea mai buna alegere!


Daca ti-a placut, distribuie aceasta pagina sa o vada si prieteni tai! Iti vor multumi!

Share This:

4 comentarii

 • ANGEL ADRIAN EFTIMIE

  Buna ziua

  Conform datelor pe care le detin, conductibilitatea termica este de 1,3 – W/(m-K) si capacitatea termica este de 840 – J/(kg-K).
  Sursa: http://www.poroton.it/user/articoli/N58/Termofisica1/Termofisica1.aspx

  O zi frumoasa va doresc.

 • MIRCEA CONSTANTIN

  Ce coeficient de conductibilitre termica are gresia ? Va multumesc M. C.

 • Mihaela M

  Buna ziua! La încălzirea in pardoseala, gresia se montează cu rosturi? As fi interesată de gresia tip parchet, dar nu sunt convinsă de estetica acesteia dacă e montata cu rosturi, precum nici de utilitatea tehnica a acesteia dacă e montata fără rosturi

  • ANGEL ADRIAN EFTIMIE

   Buna ziua. Toti producatorii italieni de gresie portelanata recomanda un rost de minim 2 mm la incalzirea in pardoseala. Un rost aplicat corespunzator si la culoarea potrivita placii ceramice nu poate sa strice. Cu stima Angel Adrian E.

Ai nelamuriri? Lasa un comentariu mai jos:

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.