Gradul de antialunecare al gresiei portelanate.

Gradul de antialunecare al gresiei de exterior este dat de suprafata acesteia R10, R11, R12 ⭐ Cu cat este mai rugoasa, aderenta este mai ridicata.

Gradul de antialunecare al gresiei portelanateGradul de antialunecare al gresiei portelanate.

Gradul de antialunecare al gresiei este indicat cu litera “R” si are o valoare cuprinsa intre 9 si 13. Aceasta valoare indica priza (adrerenta) la suprafata gresiei portelanate in functie de destinatia acesteia. In general la interior cu exceptia bailor, bucatariilor, garaje si spatii unde se foloseste apa sau lichide care pot sa ajunga pe suprafata gresiei, se foloseste “R9”. La spatiile exterioare se recomanda gresia cu grad ridicat de aderenta R11 sau R12. Mai ales daca vorbim de terase, alei, balcoane, etc. neacoperite. Daca sunt spatii acoperite se pot monta si gresiile cu grad de aderenta R10, dar este undeva la limita. Mai jos aveti cateva informatii care va pot ajuta la alegerea optima a gresiei pe care o veti achizitiona, in functie de proiectul dumneavoastra.

Care este gradul de antialunecare (aderenta) a gresiei portelanate.

R9: indica o aderenta normala, deci este pentru interioare cu  trafic normal.

R10: indica o aderenta medie. Ideal pentru garaj, bucatarie, bai, dusuri, spalatorii.

R11: indica o aderenta ridicata. Se recomanda pentru suprafetele unde exista apa si/sau noroi, terase, alei, garaje, balcoane, etc.

R12: indica o aderenta foarte ridicata. Sunt recomandate pentru  pardoselile din laboratoare alimentare, industrie si locuri unde se folosesc grasimi alimentare, spatii unde pot exista substante alunecoase cum ar fi parcarile auto.

R13: aderenta extrema. Sunt pardoseli foarte rugoase. Aceste pardoseli sunt ideale pentru medii în care există cantități mari de substanțe grase sau alunecoase.

Acum, ca stiti in linii mari cum sunt clasificate pardoselile placate cu gresie portelanata, în functie de coeficientul de aderenta, puteti alege cea mai buna varianta. Nu ai gasit informatiile dorite ? Intoarce-te la pagina > „despre gresia portelanata” > aici. Pentru informatii suplimentare si suport tehnic. Telefon/WhatsApp 0741994167.

Mai jos puteti vedea cateva modele de gresie antiderapanta.

Gradul de antialunecare al gresiei portelanate. Angel Company. Cea mai buna alegere.

Produsele si serviciile noastre le gasesti mai jos.


Daca ti-a placut, distribuie aceasta pagina sa o vada si prieteni tai!

Share This:

Ai nelamuriri? Lasa un comentariu mai jos:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *