Gradul de antialunecare al gresiei portelanate.

Va recomandam sa cititi articolul pana la capat, pentru a stii ce gresie este adecvata pentru proiectul pe care il aveti. Cu putina rabdare veti face cea mai buna alegere. Gradul de antialunecare al gresiei de exterior este dat de suprafata acesteia R10, R11, R12 ⭐ Cu cat este mai rugoasa, aderenta este mai ridicata.

Gradul de antialunecare al gresiei portelanateGradul de antialunecare al gresiei portelanate.

Alegerea gresiei portelanate trebuie facuta cu multa atentie inainte de a o placa, in special la spatiile unde suprafata pardoselii trebuie sa fie antiderapanta. Fie ca vorbim de baie, bucatarie sau un restaurant, suprafata pardoselii trebuie placata cu gresie antiderapanta.

Gradul de antialunecare al gresiei este indicat cu litera “R” si are o valoare cuprinsa intre 9 si 13. Aceasta valoare indica priza (adrerenta) la suprafata gresiei portelanate in functie de destinatia acesteia. In general la interior cu exceptia bailor, bucatariilor, garaje si spatii unde se foloseste apa sau lichide care pot sa ajunga pe suprafata gresiei, se foloseste Gresie R9. Aceasta gresie (R9) are suprafata lisa sau chiar lucioasa. La spatiile exterioare se recomanda gresia cu grad ridicat de aderenta R11 sau R12. Mai ales daca vorbim de terase, alei, balcoane, etc. neacoperite. Daca sunt spatii acoperite se pot monta si gresiile cu grad de aderenta R10, dar este undeva la limita. Mai jos aveti cateva informatii care va pot ajuta la alegerea optima a gresiei portelanate pe care o veti achizitiona, in functie de proiectul dumneavoastra.

Care este gradul de antialunecare (aderenta) a gresiei portelanate.

Gresie R9: indica o aderenta normala, deci este pentru interioare cu trafic normal.

Gresie R10: indica o aderenta medie. Gresie pentru garaj, bucatarie, bai, dusuri, spalatorii.

Gresie R11: indica o aderenta ridicata. Se recomanda pentru suprafetele unde exista apa si/sau noroi, terase, alei, garaje, balcoane, etc.

Gresie R12: indica o aderenta foarte ridicata. Sunt recomandate pentru  pardoselile din laboratoare alimentare, industrie si locuri unde se folosesc grasimi alimentare, spatii unde pot exista substante alunecoase cum ar fi parcarile auto. Nu se recomanda la spatiile rezidentiale, deoarece se spala/curata cu dificultate.

Gresie R13: aderenta extrema. Sunt pardoseli foarte rugoase. Se folosesc mult mai rar si doar in anumite conditii. Aceste pardoseli sunt ideale pentru medii în care există cantități mari de substanțe grase sau alunecoase. Nu se recomanda deloc la spatiile rezidentiale, deoarece se spala/curata foarte greu.

Acum, ca stiti in linii mari cum sunt clasificate pardoselile placate cu gresie portelanata, în functie de coeficientul de aderenta, puteti alege cea mai buna varianta. Nu ai gasit informatiile dorite ? Intoarce-te la pagina > despre gresia portelanata > aici. Pentru informatii suplimentare si suport tehnic. Telefon/WhatsApp 0741994167.

Mai jos puteti vedea cateva modele de gresie antiderapanta.

Gresie cotto Materica Ocra
Gresie antiderapanta portelanata Silver Stone Ceramica Opera
Gresie tip parchet antiderapanta Vibe Cinder 20x120 cm
Gresie-exterior-Gresie-portelanata-Italia-seria-ETERNITY-BLACK

Gradul de antialunecare al gresiei portelanate. Angel Company. Cea mai buna alegere.

Produsele si serviciile noastre le gasesti mai jos.

Gresie tip Parchet Gresie Imitatie Lemn Incalzire Pardoseala
Gresie de Exterior Gresie Exterior Portelanata
Gresie Interior Incalzire Pardoseala
Prelucrare debitare gresie portelanata

Distribuie aceasta pagina sa o vada si prieteni tai!

Ai o intrebare sau nelamuri? Lasa un comentariu mai jos:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.