Ce inseamna PEI – Grad rezistenta uzura

Ce inseamna PEI - Gresie rezistenta la uzura - Gresie trafic intens.

Ce inseamna PEI – Gresie

Ce inseamna PEI? Clasificarea PEI (Porcelain Enamel Institute, institut fondat in anul 1930) ofera informatii clare a rezistentei la uzura a placilor ceramice. Standardul UNI EN ISO 10545-7, descrie rezistenta placilor ceramice la uzura de la nivelul minim de trafic pana la trafic intens.

Aceasta clasificare PEI este esentiala pentru a ghida consumatorii in alegerea tipului potrivit de placi ceramice pentru diferite aplicatii in functie de traficul in spatiul respectiv. Clasificarea PEI ajuta utilizatorii sa aleaga placile ceramice care sunt cele mai potrivite pentru nivelul de uzura pe care il vor suporta, prevenind astfel uzura prematura si mentinand aspectul placilor pe termen lung.

Ce inseamna PEI? Informatii suplimentare si suport tehnic va putem oferi la Telefon/WhatsApp 0741994167.

Gresie – Clasificare PEI – Grad de rezistenta la uzura

Clasificare PEI: Este esential pentru consumatori sa inteleaga aceste grade, deoarece ele indica capacitatea gresiei de a suporta traficul, de la cel minim pana la cel mai intens. Clasificarea incepe de la PEI 1, adecvat pentru zone cu trafic redus, pana la PEI 5, recomandat pentru spatii cu trafic intens, precum centre comerciale sau aeroporturi. Alegerea corecta a gresiei, in functie de clasificarea PEI, nu doar ca optimizeaza investitia, dar si prelungeste durata de viata a placilor de gresie, mentinandu-le aspectul estetic pentru o perioada indelungata. Aceasta informatie despre ce inseamna PEI este necesara pentru oricine isi doreste o solutie durabila si estetica pentru pardoseli. Este esential ca in procesul de amenajare cu gresie portelanata, sa se puna accent si pe gradul de antialunecare al gresiei. Acest factor este important pentru siguranta.

Ce inseamna PEI – Alegerea gresiei in functie de trafic

Ce inseamna PEI: Pentru alegerea optima a placilor ceramice, clasificarea PEI ofera informatii importante care ajuta consumatorii sa aleaga in functie de trafic, nivelul adecvat de rezistenta la uzura a gresiei necesar pentru diferite medii. Informatiile despre clasificarea PEI sunt deosebit de utile atunci cand se selecteaza gresia pentru locuinte, birouri sau spatii comerciale cu trafic intens. Prin intelegerea acestei clasificari, utilizatorii pot preveni deteriorarea prematura a placilor de gresie si pot asigura un aspect ca nou pe termen lung. Mai mult decat atat, cunoasterea detaliata a gradelor de clasificare PEI permite designerilor si arhitectilor sa recomande solutii personalizate, care sa corespunda atat esteticului dorit, cat si necesitatilor functionale ale spatiului. Fie ca este vorba de renovarea unei bucatarii sau de amenajarea unui nou spatiu comercial, cunoasterea clasificarii PEI ajuta la alegerea gresiei portelanate intr-un proces informat si eficient.

Gresie portelanata – Clasificare PEI – Grad de rezistenta la uzura

Clasificarea PEI din tabelul de mai jos va ofera informatii clare a rezistentei la uzura a gresiei.

Gradul de rezistenta la uzura (PEI) a gresiei

Clasificarea PEI – Grad de rezistenta la uzura conform standardului UNI EN ISO 10545-7

Gresie PEI I Gresie cu rezistenta la abraziune foarte slaba: Potrivit pentru spatii cu trafic minim, cum ar fi bai, dormitoare sau debarale
Gresie PEI II Gresie rezistenta la abraziune slaba: Pot fi utilizate in zone cu trafic moderat, in interiorul locuintelor cu trafic moderat, cum ar fi camere de zi si balcoane.
Gresie PEI III Gresie cu rezistenta la abraziune medie: Recomandat pentru spatii rezidentiale cu trafic mediu, precum holuri, bucatarii si terase.
Gresie PEI IV Gresie rezistenta buna la abraziune: Trafic intens, potrivit pentru utilizare in spatii rezidentiale si comerciale cu trafic mediu-intens, cum ar fi magazine, restaurante, spatii de birouri, terase exterioare, etc. Aici gresia tip parchet este excelenta. Nu se recomanda in mall-uri, piete, gari sau banci.
Gresie PEI V Gresie cu rezistenta la abraziune foarte buna: Perfect pentru spatii extrem de circulate, cum ar fi banci, mall-uri, scoli si zone exterioare intens circulate, precum trotuare, alei, piete, aeroporturi, etc.

Vezi mai jos gresie de trafic intens.

Gresie de trafic intens pentru interior si exterior

In spatii comerciale si cele industriale, exista zone unde trebuie montata gresie de trafic intens. In acele spatii se recomanda placarea cu gresie portelanata de calitate care sa reziste la trafic intens. Gresia de trafic intens poate fi folosita cu succes la spatiile interioare si exterioare. Placata corect si cu adezivi de calitate, gresia portelanata poate dura zeci de ani fara probleme. Vezi acest articol despre rezistenta amenajarilor cu gresie.

Citeste si alte articole aici despre gresia portelanata italiana.

Informatii suplimentare si suport tehnic va putem oferi la Telefon/WhatsApp 0741994167.

Daca ai intrebari sau nelamuriri despre ce inseamna PEI lasa un comentariu aici.

Ce inseamna PEI - Rezistenta la uzura gresie. gresie trafic intens

Ce inseamna PEI. Distribuie aceasta pagina sa o vada si prieteni tai!

Ai o intrebare sau nelamuri? Lasa un comentariu mai jos:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.