Ce finisaj aleg pentru incalzirea in pardoseala

Ce finisaj aleg pentru incalzirea in pardoseala? Gresie portelanata sau parchet?

Foarte multi isi pun aceasta intrebare si pe buna dreptate „Ce finisaj aleg pentru incalzirea in pardoseala„…Parchetul este adecvat? Gresia portelanata este potrivita sau nu. Raspunsul este, da, se pot folosi ambele tipuri de material cu mentiunea ca, trebuie sa fii foarte bine informat inainte de a lua o decizie in acest sens. In ultimi ani tot mai multe locuinte (si nu numai) sunt construite cu sisteme de incalzire prin pardoseala. Pardoselile incalzite au avantajul de a distribui caldura uniform pe toata suprafata incaperii unde este montata. In felul aceasta confortul termic al locuintei este net superior incalzirii clasice cu radiatoare.

Vezi mai jos cateva modele de gresie pentru incalzirea in pardoseala.

Sa revenim la intrebarea… Ce aleg pentru incalzirea in pardoseala?

In multe discutii vazute pe forumuri si pe site-uri (care se vor de specialitate) de profil am vazut afirmatii de genul ca, incalzirea in pardoseala nu ar merge cu parchetul. Nu este adevarat acest lucru, dar este foarte important ca beneficiarul sa fie bine informat inainte de a lua o decizie in acest sens. Clientul trebuie sa fie informat si sa stie despre ce este vorba cand alege materialul de placat pentru pardoselii incalzite.

Ce finisaj aleg pentru incalzirea in pardoseala? Lemnul este un material nobil si frumos (inclusiv eu il apreciez foarte mult) dar sa nu uitam ca lemnul este un material izolant termic, mult mai sensibil (diferentele de temperatura si umiditatea in special, il degradeaza rapid) si mai greu de intretinut decat gresia portelanata la interior. Acum, trebuie spus si ca, pentru a incalzi o locuinta placata cu gresie portelanata, cheltuielile cu incalzirea prin pardoseala vor fi semnificativ mai mici in comparatie cu lemnul natural. Daca bugetul familiei tale permite cheltuieli si cu 30-40% mai mari la incalzirea locuintei in sezonul rece, nu este o problema, atunci vei lua in calcul varianta lemnului natural. Daca nu, eu zic sa mai cantaresti decizia pe care o vei lua in privinta finisajului pe care il vei folosi la incalzirea prin pardoseala.

Vezi mai jos cateva modele de gresie pentru incalzirea in pardoseala.

Ce material folosim la incalzirea in pardoseala?

In concluzie, ce finisaj aleg pentru incalzirea in pardoseala? Gresia portelanata (in opinia mea si a specialistilor) este cea mai potrivita si economica alegere deoarece nu trebuie tratata ulterior cu niciun fel de solutii. Desigur, nici nu trebuie sa fim atenti tot timpul sa nu o zgariem, sa nu o udam excesiv si atenti la gradul de umiditate din locuinta. Costurile de achizitie sunt mai mici in comparatie cu un parchet de calitate. Costuri pentru intretinere ulterioara zero, si cheltuieli pentru curatenie mult mai mici. Durabilitate in timp superioara lemnului, conductibilitate si inertie termica de asemenea. Nu mai vorbim de faptul ca, daca din nefericire ti se inunda parchetul poti sa il scoti afara si sa il arunci.

Mai multe articole le poti citii aici > „despre gresia portelanata”

Pentru informatii si/sau suport tehnic nu ezita sa ne contactezi. Telefon / WhatsApp 0741994167.

 

Ce finisaj aleg pentru incalzirea in pardoseala?

Daca aveti nelamuriri sau intrebari, puteti lasa un comentariu mai jos.

Produsele si serviciile noastre le gasesti mai jos.

Intrebari si raspunsuri „despre gresia portelanata italiana ” le gasesti pe > aceasta pagina.

Angel Company. Cea mai buna alegere.


Daca ti-a placut, distribuie aceasta pagina sa o vada si prieteni tai!

Share This:

2 comentarii

Ai nelamuriri? Lasa un comentariu mai jos:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *