Ce finisaj aleg la incalzirea in pardoseala?
Multi isi pun intrebarea Ce finisaj aleg la incalzire in pardoseala? Parchetul este adecvat? Gresia portelanata este potrivita sau nu. Raspunsul este da, se pot folosi ambele tipuri de material cu mentiunea ca, trebuie sa fi foarte bine informat inainte de a lua o decizie in acest sens. Nu in ultimul rand, o gresie pentru incalzire in pardoseala si parchetul pentru incalzirea in pardoseala trebuie sa fie de calitate superioara.
Gresie sau parchet pentru incalzire in pardoseala
Gresie sau parchet pentru incalzire in pardoseala? Descopera solutiile ideale pentru incalzirea in pardoseala. In articolul nostru, analizam avantajele si dezavantajele fiecarui material. Afla de ce gresia portelanata se remarca prin conductivitate termica excelenta, durabilitate si usurinta la intretinere. Iar daca esti in cautarea unui finisaj traditional, comparam proprietatile lemnului cu cele ale gresiei. Pregateste-te sa faci alegerea potrivita intre gresie sau parchet pentru → incalzirea in pardoseala cu informatii practice si sugestii in acest ghid.
In ultimi ani tot mai multe locuinte (si nu numai) sunt construite cu sisteme de incalzire prin pardoseala. Pardoselile incalzite au avantajul de a distribui caldura uniform pe toata suprafata incaperii unde este montata. Aceasta metoda asigura un confort termic superior incalzirii clasice cu radiatoare. Recomandam citirea in intregime a acestui articol, inclusiv comentariile de la sfarsitul paginii.
Vezi mai jos cateva modele de gresie pentru incalzirea in pardoseala. ↓
Daca ai întrebari sau nelamuriri, lasa un comentariu → aici.
Ce finisaj aleg la incalzire in pardoseala? Gresie sau parchet
Care sunt avantajele fiecarui material in contextul incalzirii prin pardoseala, cu accent pe conductivitatea termica, durabilitate si costuri. In plus, incercam sa eliminam confuzia dintre parchetul din lemn natur si parchetul laminat. In multe discutii vazute pe forumuri si pe site-uri (care se vor de specialitate) de profil am vazut afirmatii de genul ca, incalzirea in pardoseala nu ar merge cu parchetul. Nu este adevarat acest lucru, dar este foarte important ca beneficiarul sa fie bine informat inainte de a lua o decizie in acest sens. De cele mai multe ori se face confuzie intre parchetul din lemn masiv sau multistrat si parchetul laminat. Sunt materiale complet diferite care se comporta diferit.
Top 3 materiale pentru incalzire in pardoseala, Pro si Contra
Voi enumera mai jos Top 3 materiale care se pot folosi la finisarea pardoselilor incalzite. In opinia mea, aceste materiale sunt cele mai folosite la ora actuala: Gresia portelanata, parchetul laminat si parchetul din lemn. Va recomandam sa cititi informatiile de mai jos, in felul acesta veti sti ce material se potriveste cel mai bine pentru gusturile si bugetul Dvs.
Ce finisaj aleg la incalzire in pardoseala? Gresia portelanata?
- Gresia portelanata datorita excelentei sale conductivitati termice, este ideala pentru incalzirea in pardoseala, oferind o raspandire rapida si eficienta a caldurii. Nu este afectata de umiditate si nici de variatii de temperatura. Este de asemenea durabila, rezistenta la trafic intens si usor de intretinut. Aici voi spune PRO. Insa poate fi perceputa ca fiind mai rece la atingere in afara perioadelor de incalzire. Aici voi spune CONTRA.
Ce finisaj aleg la incalzire in pardoseala? Parchetul laminat?
- Parchetul laminat se adapteaza bine la incalzirea in pardoseala, avand o conductivitate termica decenta, in special variantele subtiri (nu mai gros de 8mm) si create pentru aceasta utilizare. Este mai accesibil la pret comparativ cu parchetul din lemn sau gresia portelanata. Se monteaza rapid si ieftin, dar are o durata de viata relativ scurta, este sensibil la umiditate si variatii de temperatura. In consecinta il recomand doar ca o solutie rapida, ieftina si cu durata mica de exploatare. Aici voi spune CONTRA, cu conditia ca beneficiarul sa fie dispus la renovari mai dese.
Ce finisaj aleg la incalzire in pardoseala? Parchetul din lemn masiv?
- Parchetul din lemn masiv sau multistrat ofera o senzatie de caldura naturala si este estetic cel mai placut dintre toate. Putine materiale pot echivala cu frumusetea si nobletea lemnului natural. Aici voi spune categoric PRO. Insa lemnul este un material termoizolant in esenta, are o conductivitate termica scazuta fata de gresie si parchetul laminat. Este foarte durabil cu conditia sa nu fie supus umiditatii dar necesita atentie la alegerea speciilor compatibile cu incalzirea in pardoseala. De asemenea se intretine mai greu, avand costuri de achizitie si montaj mult mai ridicate decat parchetul laminat sau gresia portelanata. Aici voi spune CONTRA.
Pentru informatii si/sau suport tehnic nu ezita sa ne contactezi. Telefon / WhatsApp 0741994167.
Vezi mai jos cateva modele de gresie pentru incalzirea in pardoseala. ↓
Daca ai întrebari sau nelamuriri, lasa un comentariu → aici.
Gresie versus parchet din lemn
Ce finisaj aleg la incalzire in pardoseala? Lemnul este un material nobil si frumos (inclusiv eu il apreciez foarte mult) dar sa nu uitam ca lemnul este un material izolant termic, mult mai sensibil (diferentele de temperatura si umiditatea in special, il degradeaza rapid) si mai greu de intretinut decat gresia portelanata la interior.
Acum trebuie spus si ca pentru a incalzi o locuinta placata cu gresie portelanata cheltuielile cu incalzirea prin pardoseala vor fi semnificativ mai mici in comparatie cu lemnul natural. Daca bugetul familiei tale permite cheltuieli cu pana la 30% mai mari la incalzirea locuintei in sezonul rece, nu este o problema, atunci vei lua in calcul varianta lemnului natural. Daca nu, eu zic sa mai cantaresti decizia pe care o vei lua in privinta finisajului pe care il vei folosi la incalzirea prin pardoseala. Pentru informatii si/sau suport tehnic nu ezita sa ne contactezi. Telefon / WhatsApp 0741994167.
Vezi mai jos cateva modele de gresie pentru incalzirea in pardoseala. ↓
Grosime gresie incalzire in pardoseala – Ghid util in 2024
Grosime gresie incalzire in pardoseala: Pentru un randament optim al incalzirii in pardoseala se recomanda o grosime a gresiei portelanate cuprinsa intre 8 mm si 10 mm. Desigur sunt si placile de formate mari si foarte mari care au 6 mm, (vezi → seria Cave de la Saime Ceramiche) dar acestea se folosesc cu predilectie la placarea peretilor. Personal nu recomand la pardoseli, placile de gresie care au o grosime mai mica de 8 mm.
O grosime intre 8 mm si 10 mm asigura o transmitere si inertie termica eficienta a caldurii, fara a compromite caracteristicile mecanice ale gresiei portelanate. Este important sa se opteze pentru o gresie portelanata de calitate superioara cu o grosime optima care sa permita caldurii sa se disipeze uniform si eficient. Este foarte adevarat ca o grosime a gresiei de 6 mm sau chiar mai mica ar transmite caldura mai repede, insa materialul trebuie sa fie suficient de subtire pentru a permite caldurii sa se disipeze rapid, dar totodata destul de rezistent pentru a suporta solicitarile mecanice si a traficul zilnic. Intotdeauna, in functie de fiecare proiect trebuie gasita cea mai buna optiune.
Pentru informatii si suport tehnic ne puteti contacta la telefon/whatsap 0741994167.
Cea mai buna gresie pentru incalzire in pardoseala
In concluzie, ce finisaj aleg la incalzire in pardoseala? Gresia portelanata (in opinia mea si a specialistilor) este cea mai potrivita si economica alegere deoarece nu trebuie tratata ulterior cu niciun fel de solutii. Gresia pentru incalzire in pardoseala are grosimea optima intre 8 mm si 10 mm pentru a radia caldura cat mai eficient, iar ca material este deosebit de rezistent la uzura. Daca decidem in favoarea ceramicii portelanate, vom cauta, cea mai buna gresie pentru incalzire in pardoseala.
Ce gresie se foloseste la incalzirea in pardoseala? Avantajul net superior al gresiei portelanate la incalzirea in pardoseala este ca nu trebuie sa fim atenti tot timpul sa nu o zgariem, sa nu o udam excesiv si atenti la gradul de umiditate din locuinta. Costurile de achizitie sunt mai mici in comparatie cu un parchet de calitate. Costuri pentru intretinere ulterioara zero, si cheltuieli pentru curatenie mult reduse. Durabilitate in timp superioara lemnului, conductibilitate si inertie termica de asemenea.
Nu mai vorbim de faptul ca, daca din nefericire ti se inunda parchetul poti sa il scoti afara si sa il arunci, in schimb gresia portelanata nu necesita inlocuire. Mai multe articole le poti citii aici → „despre gresia portelanata”
Angel Company va recomanda gresie pentru incalzire in pardoseala. Experienta acumulata in peste 16 ani de activitate in domeniul vanzarii de gresie portelanata, seriozitatea si profesionalismul Angel Company, garanteaza alegerea celui mai bun material pentru incalzirea in pardoseala.
Pentru informatii sau suport tehnic nu ezita sa ne contactezi. Telefon / WhatsApp 0741994167.
Produsele si serviciile noastre le gasesti mai jos.
Citeste intrebarile si raspunsurile de pe aceasta pagina → Informatii despre gresia portelanata italiana, te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie cand iti pui intrebarea… Ce finisaj aleg la incalzire in pardoseala?
Angel Company. Cea mai buna alegere.
Mai poti citi si articolele de mai jos:
→ Incalzirea in pardoseala – cate variante sunt?
Ce finisaj aleg la incalzire in pardoseala? Gresie sau parchet incalzire pardoseala? Alege cea mai buna gresie pentru incalzire in pardoseala.
Salut! Sunt Angel Adrian, CEO al Angel Company si totodata creatorul acestor articole. In aceste articole despre gresia portelanata (si nu numai) veti gasi informatii esentiale despre gresia tip parchet si avantajele folosirii acestui material la incalzirea in pardoseala.
De la infiintarea firmei acum 16 ani, am pus accent pe calitate si profesionalism. In toti acesti ani am importat gresie portelanata exclusiv din Italia. Experienta dobandita si relatiile exceptionale cu partenerii italieni, a facut ca viziunea mea “Gresie Italia“ sa fie una simpla si totodata definitorie pentru firma pe care o conduc cu drag si pasiune.
Daca aveti nevoie de gresie pentru exterior, gresie de interior sau gresie pentru incalzire in pardoseala puteti apela cu incredere la noi si la suportul tehnic pe care vi-l putem da.
Angel Company, cea mai buna alegere!
Dacă alegem microcimentul, pentru o casa pe un singur nivel, 100mp, ce avantaje și dezavantaje puteti sa imi spuneți. Va mulțumesc!
Buna ziua
Despre microciment nu va pot spune foarte multe, deoarece nu comercializez asa ceva. Din ce am mai citit, este un produs relativ nou pe piata din Romania si se pare ca este un produs ok, ca si concept si materiale. Problema mare, este ca nu se prea gasesc profesionisti pentru a aplica acest material, si de aici pot aparea probleme majore. Deasemenea stratul suport (sapa) trebuie sa fie perfect drept si suficient de dur pentru a face fata eventualelor lovituri asupra microcimentului care are o grosime de doar 2-3 mm. Sigilantul folosit pentru a proteja microcimentul este foarte important, daca nu este aplicat corect se va deteriora in scurt timp.
In acest caz, gresia portelanata este mai avantajoasa, deoarece gresia portelanata se poate monta si daca stratul suport nu este perfect drept si foarte dur. Nu in ultimul rand, daca se sparge o bucata de gresie, se scoate si se inlocuieste (recomand ca oricine are gresie in casa sa tina o cutie, doua de rezerva) foarte usor.
Din punct de vedere al substantelor chimice, microcimentul este inferior gresiei portelanate. Textul de mai jos este preluat.
“În schimb, probele care s-au efectuat cu oțet și suc de lămâie arată că după două ore rămân niște pete atenuate chiar și după curățare. Putem spune că microcimentul este afectat de acid la fel ca un blat de marmură de bucătărie și, dacă îl curățăm imediat, nu vor rămâne pete. În orice caz, după o jumătate de oră lasă pete acidul clorhidric, clorul pur, acetona și amoniacul. Dacă curățăm rapid aceste produse, nu vor rămâne pete.”
Text preluat de pe: http://www.topcreation.ro/informatii/caracteristici-rezistenta-finisaj/
In incheiere va pot spune doar ca, gresia portelanata italiana are deja un istoric de zeci de ani in spate si are notorietatea, ca fiind unul dintre cele mai folosite materiale in finisaje interioare si exterioare la nivel mondial. Gresia portelanata este un produs mult mai raspandit si de ce nu… “mai clasic”
Totul depinde de alegerea dvs si de oamenii pe care-i gasiti pentru a va efectua lucrarea, fie ea cu microciment sau gresie portelanata.
Cu stima
Angel Adrian E.
Buna ziua,
2 intrebari am:
1. Care este rezistenta termica, (m2*K)/W, a gresiei portelanate tip parchet (daca puteti pentru fiecare varianta de grosime disponibila pe care o comercializati).
2. Care este opinia dvs legata de eficienta termica incalzire in pardoseala cu finisaj parchet mineral SPC versus gresie portelanata?
Multumesc.
Buna ziua
La prima intrebare cu referire la rezistenta termica a gresiei portelanate, detin aceste informatii:
Conductibilitatea termica este de 1,3 – W/(m-K) si capacitatea termica este de 840 – J/(kg-K).
Sursa: http://www.poroton.it/user/articoli/N58/Termofisica1/Termofisica1.aspx
Fiind material ceramic vitrificat, nu se impun atatea studii ce fac referire la conductibilitate si inertie termica ca la alte materiale.
La a doua intrebare va pot spune cam atat: Gresia portelanata se produce industrial in Italia de cca 50 ani. La sfarsitul anilor 70, inceputul anilor 80, incepe productia industriala a gresiei portelanate. De atunci, in zona din Sassuolo in special, gresia portelanata a evoluat foarte mult, ajungand azi la caracteristici tehnice si estetice greu de egalat.
In ce priveste intrebarea dvs cu referire la SPC, nu prea am ce spune, deoarece nu comercializez asa ceva si as fi subiectiv, stiu doar ca este un produs relativ nou ce deriva din LVT.
Ca si rezistenta in timp, exploatare in conditii de umiditate excesiva, rezistenta la trafic intens, pret, gresia portelanata nu prea are egal. Ramane la latitudinea dvs ce alegeti.
Daca veti alege gresie portelanata va stau la dispozitie inclusiv cu suport tehnic.
Cu stima
Angel Adrian E.
Buna ziua. Aveti gresie tip parchet care sa nu alunece? Ma intereseaza un model de gresie tip parchet antiderapanta pe care sa o montez in baie si bucatarie. Mentionez ca trebuie sa fie o gresie pentru incalzire in pardoseala. Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua
Intrati pe urmatorul link: gresie tip parchet si alegeti acel model de gresie care are in specificatii gradul de alunecare al gresiei R10. Pentru informatii suplimentare si suport tehnic ma puteti contacta la telefonul de pe site. Cu stima. Angel Adrian
Bună dimineața ce adeziv trebuie folosit pentru gresie portelenata la încălzire în pardoseala
Buna ziua.
Recomand folosirea adezivilor cu specifictia C2TE S1. Sunt adezivi mai scumpi dar aveti siguranta unor adezivi performanti. Nu in ultimul rand, meseriasul este important. Va sfatui sa cautati un meserias care are un portofoliu de lucrari de unde sa reiasa ca stie ce face. Cu stima, Angel Adrian.
Bună ziua!
În bucătărie,unde se întâmplă să îți mai scape pe jos, ba o oală, ba un ciocan de snițel, ba o farfurie….,gresia porțelanată nu se sparge?Ce este mai bine să punem în bucătărie:gresie porțelanată sau parchet?
Multumesc anticipat pt.răspuns!
Buna ziua. In principiu daca scapi o oala sau ciocanul de snitel si parchetul si gresia se deterioareaza. Inclin totusi sa cred ca gresia (mai ales daca este montata cu adeziv profesional si pe toata suprafata placii) este mai rezistenta. Avantajul gresiei portelanate este ca poti scoate doar placa deteriorata si o inlocuiesti relativ usor. In schimb parchetul trebuie scos tot (avand nut si feder nu ai cum sa scoti doar o bucata) de la margine pana la locul unde este bucata care trebuie scoasa si inlocuita. Daca ti se sparge o teava de apa, poti scoate tot parchetul si il arunci. Acum, fiecare decide cum este mai bine. Eu personal, cel putin in spatiile cu umiditatte (baie, bucatarie camera tehnica) crescuta si zonele cu trafic cum este holul sau livingul as pune gresie portelanata. Se intretine f usor si rezista la trafic. Cu stima, Angel Adrian.
Buna! As vrea sa stiu daca o gresie deja montata deasupra sistemului de incalzire se mai poate da jos pentru renovari? Sau daca doresc sa indepartez doar faianta la ce consecinte sa ma astept? Intreb pentru ca pana acum nu mi s-au oferit prea mari sperante pentru o posibila demontare a acestora si doresc sa stiu daca chiar asa este.
Buna ziua. Daca gresia a fost montata corespunzator (cu adeziv de calitate si pe toata suprafata placii) NU aveti cum sa scoateti placile de gresie fara a le sparge. La faianta cam acelasi lucru se va intampla. Daca aveti placi de rezerva, nu este o problema foarte complicata. Se scot palcile care va ofera posibilitatea sa ajungeti la suprafata care trebuie renovata si se relipesc ulterior. Cu stima
Gresia neportelanata se poate pune peste incalzirea in pardoseala?
Daca da, care sunt elementele de care trebuie tinut cont?
Ce probleme pot apare?
Gresia neportelanata se poate pune peste pardoselile incalzite. Nu exista o restrictie in acest sens. Diferenta este data de faptul ca, cea neportelanata se uzeaza mult mai repede si nu rezista in timp ca o gresie portelanata.
Buna ziua
Gresia portelananta rectificata este compatibila cu incalzirea in pardoseala. Am vazut foarte multe pareri contradictori
Multumesc
Gresia portelanata rectificata sau ne-rectificata, este adecvata la incalzirea in pardoseala cu conditia sa se respecte cateva reguli la montajul acesteia. Nu in ultimul rand, trebuie folositi adezivi si chituri de calitate. Cine va spune alceva, trebuie sa se lase de meserie. Cu stima, Angel Adrian.
Buna ziua,
Îmi puteți spune, va rog, care sunt regulile pentru montajul corect al gresiei porțelanate rectificate peste încălzirea in pardoseala?
Multumesc
Buna ziua. Recomand folosirea adezivilor si a chiturilor de calitate. La incalzirea in pardoseala trebuie sa aveti rosturile perimetrale corespunzatoare. Rosturile de dilatare sunt la fel de importante. Producatorii italieni de gresie portelanata recomanda folosirea rostrurilor de minim 2 mm. Nu in ultimul rand foarte importanta este si priceperea meseriasului. Cu stima
Angel Adrian
Va multumesc! Gresia este toată porțelanată, rectificata, Polonia și Spania. Îmi puteți recomanda, va rog, adezivi și chituri pe care dumneavoastră le considerați de calitate? De asemenea ce rosturi perimetrale sunt corespunzătoare? Va rog sa ma scuzați pentru șirul întrebărilor, dar, deși meșterul este priceput, prefer sa știu și eu ce este mai bine de făcut. Încă o data, Multumesc frumos.
Buna ziua. Daca ar fi sa fac un top 3 cu producatori respectabili, acesta ar fi cam asa: Kerakoll, Mapei si Sika. Desigur ca sunt si altii, dar, eu recomand acesti producatori deoarece am lucrat cu produsele lor si sunt sigur ca au produse de calitate superioara. In ce priveste rosturile perimetrale, acestea trebuie sa fie de cca 5 mm. Cu stima, Angel Adrian
Va multumesc mult pentru ajutor.
Bună ziua.
Aș vrea să știu care pardosea de parchet sau gresie pe încălzire este mai eficientă din punct de vedere al consumului?
Buna ziua. Gresia portelanata este clar mai avantajoasa. Transfer termic net superior parchetului cu inertie termica ridicata. Cu stima Angel Adrian
Bună ziua! Pentru încălzirea în pardoseala pentru a obține un consum cât mai scăzut al energiei, care sunt caracteristicile de care trebuie sa se tina cont în alegerea gresiei portelanate (grosime, nu stiu, orice alte caracteristici care pot influenta transferul termic,)?Va mulțumesc!
Buna ziua. Gresia portelanata cu grosimea de 9 mm-10 mm este cea mai uzuala pentru pardoselile incalzite. Mai exista si cea de 6 mm care in principiu are un transfer termic mai ridicat dar inertia termica este mai scazuta. Ar mai fi de spus ca, cea de 6 mm in general este fabricata cu dimensiunile de peste 60×120 cm, ori in acest caz nu se recomanda a fi montate pe pardoseli, deoarece pardoselile in general nu sunt suficient de plane. Nefiind plane, gresia se va „mula” pe suprafata pardoselii si va prelua denivalarile acesteia. Pentru informatii si suport tehnic, ne puteti contacta la telefon. O zi frumoasa.
Buna ziua
As vrea sa aflu ce coeficient de conductivitate termica are gresia de 6 mm grosime .
Buna ziua
Conform datelor pe care le detin, conductibilitatea termica este de 1,3 – W/(m-K) si capacitatea termica este de 840 – J/(kg-K).
Sursa: http://www.poroton.it/user/articoli/N58/Termofisica1/Termofisica1.aspx
O zi frumoasa va doresc.