Ce finisaj aleg pentru incalzirea in pardoseala

Ce finisaj aleg pentru incalzirea in pardoseala? Gresie portelanata sau parchet?

Foarte multi isi pun aceasta intrebare si pe buna dreptate „Ce finisaj aleg pentru incalzirea in pardoseala„…Parchetul este adecvat? Gresia portelanata este potrivita sau nu. Raspunsul este, da, se pot folosi ambele tipuri de material cu mentiunea ca, trebuie sa fii foarte bine informat inainte de a lua o decizie in acest sens. In ultimi ani tot mai multe locuinte (si nu numai) sunt construite cu sisteme de incalzire prin pardoseala. Pardoselile incalzite au avantajul de a distribui caldura uniform pe toata suprafata incaperii unde este montata. In felul aceasta confortul termic al locuintei este net superior incalzirii clasice cu radiatoare.

Vezi mai jos cateva modele de gresie pentru incalzirea in pardoseala.

Sa revenim la intrebarea… Ce aleg pentru incalzirea in pardoseala?

In multe discutii vazute pe forumuri si pe site-uri (care se vor de specialitate) de profil am vazut afirmatii de genul ca, incalzirea in pardoseala nu ar merge cu parchetul. Nu este adevarat acest lucru, dar este foarte important ca beneficiarul sa fie bine informat inainte de a lua o decizie in acest sens. Clientul trebuie sa fie informat si sa stie despre ce este vorba cand alege materialul de placat pentru pardoseli incalzite. Pentru informatii si/sau suport tehnic nu ezita sa ne contactezi. Telefon / WhatsApp 0741994167.

Vezi mai jos cateva modele de gresie pentru incalzirea in pardoseala.

Deci… Care material este adecvat pentru incalzirea in pardoseala?

Ce finisaj aleg pentru incalzirea in pardoseala? Lemnul este un material nobil si frumos (inclusiv eu il apreciez foarte mult) dar sa nu uitam ca lemnul este un material izolant termic, mult mai sensibil (diferentele de temperatura si umiditatea in special, il degradeaza rapid) si mai greu de intretinut decat gresia portelanata la interior. Acum, trebuie spus si ca, pentru a incalzi o locuinta placata cu gresie portelanata, cheltuielile cu incalzirea prin pardoseala vor fi semnificativ mai mici in comparatie cu lemnul natural. Daca bugetul familiei tale permite cheltuieli si cu 30% mai mari la incalzirea locuintei in sezonul rece, nu este o problema, atunci vei lua in calcul varianta lemnului natural. Daca nu, eu zic sa mai cantaresti decizia pe care o vei lua in privinta finisajului pe care il vei folosi la incalzirea prin pardoseala. Pentru informatii si/sau suport tehnic nu ezita sa ne contactezi. Telefon / WhatsApp 0741994167.

Vezi mai jos cateva modele de gresie pentru incalzirea in pardoseala.

Ce material folosim la incalzirea in pardoseala?

In concluzie, ce finisaj aleg pentru incalzirea in pardoseala? Gresia portelanata (in opinia mea si a specialistilor) este cea mai potrivita si economica alegere deoarece nu trebuie tratata ulterior cu niciun fel de solutii. Desigur, nici nu trebuie sa fim atenti tot timpul sa nu o zgariem, sa nu o udam excesiv si atenti la gradul de umiditate din locuinta. Costurile de achizitie sunt mai mici in comparatie cu un parchet de calitate. Costuri pentru intretinere ulterioara zero, si cheltuieli pentru curatenie mult mai mici. Durabilitate in timp superioara lemnului, conductibilitate si inertie termica de asemenea. Nu mai vorbim de faptul ca, daca din nefericire ti se inunda parchetul poti sa il scoti afara si sa il arunci. Mai multe articole le poti citii aici > „despre gresia portelanata”

Experienta acumulata in peste 18 ani de activitate in domeniul vanzarii de gresie portelanata, seriozitatea si profesionalismul Angel Company, garanteaza alegerea celui mai bun material pentru incalzirea in pardoseala.

Pentru informatii si/sau suport tehnic nu ezita sa ne contactezi. Telefon / WhatsApp 0741994167.

 

Ce finisaj aleg pentru incalzirea in pardoseala?

Daca ai nelamuriri sau intrebari, poti lasa un comentariu mai jos.

Produsele si serviciile noastre le gasesti mai jos.

Intrebari si raspunsuri „despre gresia portelanata italiana ” le gasesti pe > aceasta pagina.

Angel Company. Cea mai buna alegere.


Daca ti-a placut, distribuie aceasta pagina sa o vada si prieteni tai!

Share This:

10 comentarii

 • Andrus Mircea

  Buna ziua

  As vrea sa aflu ce coeficient de conductivitate termica are gresia de 6 mm grosime .

 • Moldovan Georgeta

  Bună ziua.
  Aș vrea să știu care pardosea de parchet sau gresie pe încălzire este mai eficientă din punct de vedere al consumului?

  • ANGEL ADRIAN EFTIMIE

   Buna ziua. Gresia portelanata este clar mai avantajoasa. Transfer termic net superior parchetului cu inertie termica ridicata. Cu stima Angel Adrian

   • Lavinia

    Bună ziua! Pentru încălzirea în pardoseala pentru a obține un consum cât mai scăzut al energiei, care sunt caracteristicile de care trebuie sa se tina cont în alegerea gresiei portelanate (grosime, nu stiu, orice alte caracteristici care pot influenta transferul termic,)?Va mulțumesc!

    • ANGEL ADRIAN EFTIMIE

     Buna ziua. Gresia portelanata cu grosimea de 9 mm-10 mm este cea mai uzuala pentru pardoselile incalzite. Mai exista si cea de 6 mm care in principiu are un transfer termic mai ridicat dar inertia termica este mai scazuta. Ar mai fi de spus ca, cea de 6 mm in general este fabricata cu dimensiunile de peste 60×120 cm, ori in acest caz nu se recomanda a fi montate pe pardoseli, deoarece pardoselile in general nu sunt suficient de plane. Nefiind plane, gresia se va „mula” pe suprafata pardoselii si va prelua denivalarile acesteia. Pentru informatii si suport tehnic, ne puteti contacta la telefon. O zi frumoasa.

 • Delia Ionela

  Buna ziua
  Gresia portelananta rectificata este compatibila cu incalzirea in pardoseala. Am vazut foarte multe pareri contradictori
  Multumesc

  • ANGEL ADRIAN EFTIMIE

   Gresia portelanata rectificata sau ne-rectificata, este adecvata la incalzirea in pardoseala cu conditia sa se respecte cateva reguli la montajul acesteia. Nu in ultimul rand, trebuie folositi adezivi si chituri de calitate. Cine va spune alceva, trebuie sa se lase de meserie. Cu stima, Angel Adrian.

 • Bogdan Toc

  Gresia neportelanata se poate pune peste incalzirea in pardoseala?
  Daca da, care sunt elementele de care trebuie tinut cont?
  Ce probleme pot apare?

  • ANGEL ADRIAN EFTIMIE

   Gresia neportelanata se poate pune peste pardoselile incalzite. Nu exista o restrictie in acest sens. Diferenta este data de faptul ca, cea neportelanata se uzeaza mult mai repede si nu rezista in timp ca o gresie portelanata.

Ai nelamuriri? Lasa un comentariu mai jos:

Adresa ta de email nu va fi publicată.